75 -vuotiaan nukkumassa olevan vanhuksen kotiin murtautuminen neljän miehen voimin on erittäin rohkea teko neljältä liettualaismieheltä. Osa puolestaan pitää yllä perinnettä, jossa urheasti uhkaillaan näyttävästi puukolla ryöstöjen yhteydessä. Isot talousrikolliset vasta neroja ovatkin; ei heitä tuomita oikeudessa, jos palkkalistoilla ollut perheen isä hirttäytyy.

Narkkarit, mustalaiset, murtovarkaat, autovarkaat, myymälävarkaat, ulkomaalaiset rikollisjengit, kyberrikolliset, auervaarat.. Heitä vain on, ja he vain toimivat. Tavallinen kansalainen on lähtökohtaisesti aina se syypää omaisuutensa menettämiseen; auto parkkeerattu kadun varteen, täyskasko unohtui, lompakko takataskussa tai ei ole omistanut erään yrityksen hälytysjärjestelmää. Eräänlaista ryöstöä  tosin sekin, very sure.

Kaikkia rikollisia ei ole varaa laittaa vankilaan. Sakkoja he eivät maksa. Osa poistuu maasta, ja osa jää. Osa palaa aaltoina, ja toiset katoavat kuin tuhka tuleen. Samoin saisivat kadota kliseiden viljelijätkin.

Entä ovatko kesämökkiä, osakkeita tai pieniä omaisuuksia kyttäävät sukulaiset sen parempia ihmisiä kuin edellä mainitut ihmisryhmät? Yhteyttä ei pidetä, mutta hautajaisten jälkeen lähdetään autokaupoille. 

http://i.perezhilton.com/wp-content/uploads/2013/01/hugh-hefner-crystal-harris-prenup-homeless__oPt.jpg

(kuva: Perez Hilton http://i.perezhilton.com/wp-content/uploads/2013/01/hugh-hefner-crystal-harris-prenup-homeless__oPt.jpg)

Entäpä Auervaarat tai rikkaiden vanhojen miesten perässä juoksevat vornakkeet? On kuitenkin hyvä muistaa, että Hugh Hefnerin ja Crystalin rakkaustarina perustuu pelkkään kalakaveruuteen. Toisten rahojen mällääminen on mielestäni synonyymi omatuntonsa myymisestä saatanalle. Seksiä vastaan se on haureuden harjoittamista, eli huoraamista.

seny.jpg

Erilaisia varkaita on aina ollut, on, ja tulee olemaan -kun ei vaan sattuisi omalle kohdalle. Rinta-Jouppi toki kiittää onnistuneista autokaupoista.