Pekka Puupäästä tuttua pirttihirmuvaimoa Justiinaa on pidetty kauhukuvana naisesta, jonka avioliiton satamassa saa kaulimesta päähän. Onneksi nykynaiset eivät osaa enään kaulinta käyttää. Nyt pirttihirmuvaimojen aikakausi on vaihtunut pissaliisa-ex-vaimoihin, joiden itsetunto on rakennekynsien varassa. 

 

justiina.jpg

 

Ennen oli ainakin joku paremmin

Huono itsetunto sekä epävarmuus koskettavat naisia seurapiireistä helvetin esikartanoihin asti. En olisi ikinä voinut kuvitella omia mummojani nelikymppisenä shoppailemassa kiinatrikoteista bilevaatteita illaksi. Tietysti ennen kuin he menevät iskemään poikansa kavereita, heidän pitäisi käydä salilla. Puhumattakaan ripsihuollosta, hiustenpidennyksistä sekä brasilialaisesta vahauksesta.

 

Jätä lapsi kotiin, ja lähde salongin kautta baanalle

 

fjwep.jpg

 

Itsestään huolehteleminen ei ole rikos. Aikuiset pissiksetkin ovat lähinnä 2000 -luvun klovneja katukuvassa. Rikollista kuitenkin on, että jälkipolvet kasvatetaan tähän mystiseen kauneusihanteeseen. Etenkään puberteetin aikana ei kuuluisi katsella oman vanhempansa kolmatta puberteettia. Kuvitelkaa, jos oma vanhempi käyttäytyy kuin teini, joka ei osaa kotona muuta kuin kiukutella tai vollottaa. En tosin kiistä median sekä ympäristönkään vaikutuksia kaikenlaisten murkkujen identiteetti -sekä ihmissuhdekriiseihin.

 

Syyttävä sormi nyt siis eritoten kaikille lapsistaan hyvin huolehtiville naisille. Helpotuksesta voivat huokaista arjensankarit, eli yh-äidit, jotka jättävät lapsiaan yksin kotiin baarireissujen ajaksi. Käyttävät itse ansaitsemansa palkan satasien vetyperoksidi-tyvivärjäyksiinsä, uusiin vaatteisiinsa sekä yötakseihin. Säästämisenkin he taitavat, ja tulevat välillä vasta seuraavana päivänä kotiin bussilla. 

 

MILF -yhteiskunta

 

jsuii.jpg

 

Nuorilla on paljon itsetunto-ongelmia. Miten tämä MILF -yhteiskunta tukee nuorta, kun ämmät seuraavat Pamela Andersonin ihmetekoja kuin opetuslapset konsanaan näyttääkseen paremmilta. Sori nyt, mutta Justiinan aikakautena kaksikymppinen kuin kaksikymppinen olisi näyttänyt hehkeämmältä siinä vieressä. Tai siis mikä vitun arvokkaasti vanhentuminen?

 

kohusaagim6_1306JID_vi.jpg

 

Onneksi nämä opetuslapset löytävät sisäisen seksuaalisuutensa sekä itsevarmuutensa vasta, kun heidän munasolunsa vetävät viimeisiään. Eihän pieni lapsikaan usko ruskean meikkivoidehirviön suusta ''ole oma itsesi'' tai ''arvosta itseäsi sellaisena kuin olet'' -mantroja. 

 

seny.jpg

 

Seuraava sukupolvi on kysymysmerkki. Kirkossa sunnuntaisin heitä ei luultavasti tulla näkemään pyhäpuvut päällä. Huonompana vaihtoehtona näen ehtoollisviinin nauttimisen baarissa näyttäen halvalta pornotähdeltä lasten ollessa yksin kotona. Molempien edellä mainittujen toteuttaminen kaksinaismoralismia vasta onkin.